Vaječné mufiny
6 vajec 150 ml smetany 50 g strouhanky 100 g tvrdého sýra petrželová nať (sekané kopřivy či j. jarní bylinky) sůl muškátový květ máslo na vymazání formiček
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
6 vajec 150 ml smetany 50 g strouhanky 100 g tvrdého sýra petrželová nať (sekané kopřivy či j. jarní bylinky) sůl muškátový květ máslo na vymazání formiček
250 g cukru moučka 100 ml oleje 100 ml mléka 250 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 vejce hrubá mouka na vysypání plechu a tuk na vymazání borůvky, jahody, rybíz, třešně a j. čerstvé či kompotované ovoce
Na těsto: 400 g hladké mouky 1 nastrouhaná Hera 1 kypřící prášek do pečiva špetka soli 10 lžic mléka žloutek na potření Náplň: 250 g čerstvých nebo zmrazených hub (nebo žampiónů) 50 g másla nebo oleje 3 vejce 100 g šunky nebo salámu asi 2 lžíce mléka sůl, pepř
4 vejce 2 hrnky moučkového cukru 1 vanilkový cukr 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2 hrnky celozrnné mouky 1 prášek do pečiva 1 velký broskvový kompot (nebo 6 kusů čerstvých zralých a oloupaných broskví) tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
4 vejce 50 g droždí drcený kmín, mletý pepř, sůl 2 cibule 50 g másla zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Základní recept na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 100 g másla 100 ml vody (ev.dle potřeby) Nádivka: 1 brokolice 2 vejce 1 větší cibule 150 g slaniny smetana špetku muškátového květu vegeta
1 bulva celeru 1 cibule 3 natvrdo uvařená vejce 100 g tatarské omáčky citrónová šťáva sůl, zelená petrželka
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress