Extra rychlá ovocná bublanina

250 g cukru moučka

100 ml oleje

100 ml mléka

250 g polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

3 vejce
hrubá mouka na vysypání plechu a tuk na vymazání

borůvky, jahody, rybíz, třešně a j. čerstvé či kompotované ovoce

Extra rychlá ovocná bublanina – recept

Žloutky utřete s cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva. Do žloutků s cukrem přidejte olej, mléko a mouku a důkladně promíchejte. Pak zlehka vmíchejte sníh ze tří bílků a spojte.


Těsto vlijte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a posypejte ovocem (kompotované nechte okapat).
Pečte asi 15 – 20 minut dozlatova v předehřáté troubě asi na 180° C.
Extra rychlá ovocná bublanina je vděčným moučníkem, který stačí jen pocukrovat a nakrájet na větší čtverečky.