Horká čokoláda se smetanou
Tekutá dobrota pro příjemné posezení . 600 ml mléka 100 g kvalitní hořké čokolády (postačí i čokoláda na vaření) 1 vanilkový cukr cukr na doslazení podle vlastní chuti 100 ml smetany 33%
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Tekutá dobrota pro příjemné posezení . 600 ml mléka 100 g kvalitní hořké čokolády (postačí i čokoláda na vaření) 1 vanilkový cukr cukr na doslazení podle vlastní chuti 100 ml smetany 33%
250 g tvarohu 3 vejce 3 lžíce rumu 6 lžic mléka 250 g hl. mouky 1 vanilk. cukr 1 prášek do pečiva olej na smažení cukr na posypání
4 vejce 200 g pískového cukru 200 g hrubé mouky 200 g jemně strouhaných jablek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrst rozinek tuk na vymazání a mouka na vysypaní formy
420 g hladké mouky 110 g mletý cukr 100 g strouhaných ořechů 310 g másla 1 sáček vanilkového cukru + vanilkový cukr na obalování
Než vaši pomocníci po nedělním obědě umyjí a uklidí nádobí, máte bábovku v troubě. 250 g mletý cukr 1 vanilkový cukr 4 vejce 1 šlehačka 300 g polohrubá mouka 1 kypřící prášek do pečiva 125 g máslo (Hera apod.) kakao (1-2 lžíce)
Buchtičky: 500 g mouky (100 g polohrubé a 400 g hladké) 2 žloutky 1 celé vejce špetka soli 1/2 Hery nebo j. podobný tuk asi 2 dl mléka 1 lžíce cukru 1 kostka droždí mouka na vysypání plechu a válu, tuk na potírání buchtiček Šodó (vanilkový krém): 1 l mléka 1 vanilkový cukr 150 g […]
550 g dýňové dužiny 550 g jablek 900 g želírovacího cukru 2 bal. vanilkového cukru šťáva z 1 citrónu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress