Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: parmazán

Pesta, která vám usnadní práci v kuchyni

10. 7. 2024
| Žádné komentáře
| Ostatní, Tipy a triky

Mít doma připravené nějaké pesto se vždy hodí. A ačkoli je asi nejznámější ze všech pest to bazalkové, rozhodně není jediné, které lze tímto způsobem připravit. Pesto vám může velice zjednodušit práci v kuchyni, protože může být využito jako omáčka k nokům, či těstovinám. Až nebudete mít moc času na přípravu oběda, rozhodně přítomnost pesta […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bazalka/" rel="tag">bazalka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pesto/" rel="tag">pesto</a> Leave a comment

Uvařte lahodné pokrmy s chřestem

30. 6. 2024
| Žádné komentáře
| Zelenina

Sezóna chřestu je v plném proudu a pokud ho milujete, rozhodně je teď ten správný čas, kdy si ho můžete naplno užít. Pokud hledáte inspiraci na nějaké recepty, jste tu rozhodně dnes správně. Připravili jsme si pro vás recepty s chřestem bílým i zeleným a věříme, že si dobře pochutnáte. Krémová polévka z bílého chřestu […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/zelenina/" rel="category tag">Zelenina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chrest/" rel="tag">chřest</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/polevka/" rel="tag">polévka</a> Leave a comment

Hráškové rizoto s parmazánem

30. 10. 2010
| Žádné komentáře
| Rýže

Výborné! (Suroviny na 2 porce) 300 g rýže 1 dl bílého vína 50 g nastrouhaného parmazánu 100 g mraženého hrášku 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje 1/2 lžičky soli 1 l kuřecího vývaru (domácího)

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/ryze/" rel="category tag">Rýže</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-vino/" rel="tag">bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hrasek/" rel="tag">hrášek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/ryze/" rel="tag">rýže</a> Leave a comment

Rizoto s chřestem a hlívou

24. 6. 2009
| Žádné komentáře
| Rýže

Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo. 300 g rýže (výborná je Basmati) 0,5 dl oleje 300 g hlívy ústřičné 300 g zeleného chřestu 40 g másla 80 g parmazánu (ev. j. podobný sýr) 15 g houbového koření sůl, bílý pepř 2 stroužky česneku 1 šalotku 1 dl bílého vína

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/ryze/" rel="category tag">Rýže</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-vino/" rel="tag">bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chrest/" rel="tag">chřest</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hliva-ustricna/" rel="tag">hlíva ústřičná</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/ryze/" rel="tag">rýže</a> Leave a comment

Citrónové kuličky z vepřového masa

18. 4. 2009
| Žádné komentáře
| Vepřové maso

500 g mletého libového vepřového masa 2 krajíce toustového chleba, nastrouhané 50 g strouhaného parmazánu jemně nastrouhaná kůra ze 2 citrónů 1 lžíce citronové šťávy 1 vejce hrst jemně sekané zelené petrželky nebo jarní cibulky trošku soli asi 4 lžíce olivového oleje na smažení

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/citrony/" rel="tag">citróny</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mlete-veprove-maso/" rel="tag">mleté vepřové maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vejce/" rel="tag">vejce</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelena-petrzelka/" rel="tag">zelená petrželka</a> Leave a comment

Jablkový salát s červenou řepou, parmazánem a pažitkou

1. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Saláty

4 malé bulvy červené řepy 4 velká kyselejší jablka šťáva z 1 citronu svazek pažitky 60 g parmazánu několik listů hlávkového salátu hrst dýňových semínek sůl a mletý pepř 4 lžíce olivového oleje

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/salaty/" rel="category tag">Saláty</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervena-repa/" rel="tag">červená řepa</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jablka/" rel="tag">jablka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pazitka/" rel="tag">pažitka</a> Leave a comment

Dýňové noky s parmazánem

20. 9. 2008
| Žádné komentáře
| Ostatní

600 g dýně 200 g hladké mouky 100 g másla 80 g nastrouhaného parmazánu (nebo j. sýra parmazánového typu) 3 lžíce nasekaných bylinek (bazalka nebo šalvěj) 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce rostlinného oleje 1 vejce sůl, drcený černý pepř

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bylinky/" rel="tag">bylinky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (45)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou 28. 9. 2025
    Polévka je základ české kuchyně. Zahřeje, zasytí a často dokáže být samostatným jídlem. Ale přiznejme si, co by to bylo za polévku bez knedlíčků? Tyhle malé kuličky dokážou obyčejnou hovězí […] Příspěvek Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem 26. 9. 2025
    Každý, kdo má na zahradě alespoň jeden jabloňový strom, ví, že podzim přináší nejen radost, ale i otázku: co s tolika jablky? Jejich sklizeň je někdy tak bohatá, že už […] Příspěvek Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? 3. 9. 2025
    Houby máme v Česku skoro za národní sport. Sbíráme je, sušíme, nakládáme, smažíme, plníme jimi knedlíky a říkáme o nich vtipy. Jenže i když si myslíme, že jsme zkušení houbaři, […] Příspěvek Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress