Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: parmazán

Pesta, která vám usnadní práci v kuchyni

10. 7. 2024
| Žádné komentáře
| Ostatní, Tipy a triky

Mít doma připravené nějaké pesto se vždy hodí. A ačkoli je asi nejznámější ze všech pest to bazalkové, rozhodně není jediné, které lze tímto způsobem připravit. Pesto vám může velice zjednodušit práci v kuchyni, protože může být využito jako omáčka k nokům, či těstovinám. Až nebudete mít moc času na přípravu oběda, rozhodně přítomnost pesta […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bazalka/" rel="tag">bazalka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pesto/" rel="tag">pesto</a> Leave a comment

Uvařte lahodné pokrmy s chřestem

30. 6. 2024
| Žádné komentáře
| Zelenina

Sezóna chřestu je v plném proudu a pokud ho milujete, rozhodně je teď ten správný čas, kdy si ho můžete naplno užít. Pokud hledáte inspiraci na nějaké recepty, jste tu rozhodně dnes správně. Připravili jsme si pro vás recepty s chřestem bílým i zeleným a věříme, že si dobře pochutnáte. Krémová polévka z bílého chřestu […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/zelenina/" rel="category tag">Zelenina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chrest/" rel="tag">chřest</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/polevka/" rel="tag">polévka</a> Leave a comment

Hráškové rizoto s parmazánem

30. 10. 2010
| Žádné komentáře
| Rýže

Výborné! (Suroviny na 2 porce) 300 g rýže 1 dl bílého vína 50 g nastrouhaného parmazánu 100 g mraženého hrášku 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce másla 1 lžíce olivového oleje 1/2 lžičky soli 1 l kuřecího vývaru (domácího)

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/ryze/" rel="category tag">Rýže</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-vino/" rel="tag">bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hrasek/" rel="tag">hrášek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/ryze/" rel="tag">rýže</a> Leave a comment

Rizoto s chřestem a hlívou

24. 6. 2009
| Žádné komentáře
| Rýže

Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo. 300 g rýže (výborná je Basmati) 0,5 dl oleje 300 g hlívy ústřičné 300 g zeleného chřestu 40 g másla 80 g parmazánu (ev. j. podobný sýr) 15 g houbového koření sůl, bílý pepř 2 stroužky česneku 1 šalotku 1 dl bílého vína

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/ryze/" rel="category tag">Rýže</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-vino/" rel="tag">bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chrest/" rel="tag">chřest</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hliva-ustricna/" rel="tag">hlíva ústřičná</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/ryze/" rel="tag">rýže</a> Leave a comment

Citrónové kuličky z vepřového masa

18. 4. 2009
| Žádné komentáře
| Vepřové maso

500 g mletého libového vepřového masa 2 krajíce toustového chleba, nastrouhané 50 g strouhaného parmazánu jemně nastrouhaná kůra ze 2 citrónů 1 lžíce citronové šťávy 1 vejce hrst jemně sekané zelené petrželky nebo jarní cibulky trošku soli asi 4 lžíce olivového oleje na smažení

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/citrony/" rel="tag">citróny</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mlete-veprove-maso/" rel="tag">mleté vepřové maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vejce/" rel="tag">vejce</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelena-petrzelka/" rel="tag">zelená petrželka</a> Leave a comment

Jablkový salát s červenou řepou, parmazánem a pažitkou

1. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Saláty

4 malé bulvy červené řepy 4 velká kyselejší jablka šťáva z 1 citronu svazek pažitky 60 g parmazánu několik listů hlávkového salátu hrst dýňových semínek sůl a mletý pepř 4 lžíce olivového oleje

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/salaty/" rel="category tag">Saláty</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervena-repa/" rel="tag">červená řepa</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jablka/" rel="tag">jablka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/pazitka/" rel="tag">pažitka</a> Leave a comment

Dýňové noky s parmazánem

20. 9. 2008
| Žádné komentáře
| Ostatní

600 g dýně 200 g hladké mouky 100 g másla 80 g nastrouhaného parmazánu (nebo j. sýra parmazánového typu) 3 lžíce nasekaných bylinek (bazalka nebo šalvěj) 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce rostlinného oleje 1 vejce sůl, drcený černý pepř

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bylinky/" rel="tag">bylinky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/parmazan/" rel="tag">parmazán</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (44)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Když víčko nezatáhne: Jak zachránit zavařeninu, než se zkazí 14. 8. 2025
    Zavařování patří mezi (nejen moje) oblíbené letní i podzimní rituály. Není nad pocit, když v zimě sáhnete do spíže a otevřete sklenici voňavých meruněk, domácí marmelády nebo křupavých okurek. Jenže […] Příspěvek Když víčko nezatáhne: Jak zachránit zavařeninu, než se zkazí pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Letní houbové recepty: Domácí paštika z lišek, carpaccio z hříbků či houbové máslo 6. 8. 2025
    Když se v lese objeví první houby, neodolám. Košík, nůž, síťka a vyrážím – tohle je pro mě opravdová letní radost. A přiznám se, že se stejně těším i na […] Příspěvek Letní houbové recepty: Domácí paštika z lišek, carpaccio z hříbků či houbové máslo pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Jak chutná léto? Jako sušená rajčata naložená v oleji! 27. 7. 2025
    Jestli pro mě existuje chuť léta, která se dá zavřít do skleničky a vytáhnout třeba v lednu, když se venku chumelí, pak jsou to sušená rajčata naložená v oleji. Sladká, […] Příspěvek Jak chutná léto? Jako sušená rajčata naložená v oleji! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress