Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: olivový olej

Proč používat olivový olej na všechno? Krétské tajemství zdraví a dlouhověkosti

11. 7. 2025
| Žádné komentáře
| Doporučujeme

Olivový olej je na Krétě základem téměř každého jídla, přičemž místní obyvatelé ho používají na smažení, pečení, grilování, ale i do dezertů. Věří totiž, že olivový olej je zdrojem jejich vitality a dlouhověkosti. Prémiový extra panenský olivový olej Zakros, který je lisovaný za studena přímo ve stejnojmenné oblasti na východě Kréty, v sobě tuto tradici […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/52/" rel="category tag">Doporučujeme</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a> Leave a comment

Tofu může chutnat i milovníkům masa

1. 10. 2024
| Žádné komentáře
| Ostatní jídla

Víte o tom, že tofu pochází z Číny a přišlo se na něj v podstatě náhodným omylem? Před dvěma tisíci lety totiž jeden čínský kuchař omylem přidal do sójového mléka řasu nigari. Tím se mléko srazilo, ale dalo vzniknout dnes již dobře známému tofu. Tofu se řadí mezi velmi cenný zdroj bílkovin, a i když […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/ostatni-jidla/" rel="category tag">Ostatní jídla</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/tofu/" rel="tag">tofu</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelenina/" rel="tag">zelenina</a> Leave a comment

Vychutnejte si rizoto po italském způsobu, pěkně s olivovým olejem

27. 7. 2021
| Žádné komentáře
| Ostatní, Studená kuchyně

Itálie je opravdu zemí kuchařům zaslíbenou, byla by jistě velká škoda odolat, když se podává menu právě z prosluněného země, kde se rozhodně nijak nespěchá a lidé si umí dosyta vychutnat všechny odstíny života. Chcete tip na zajímavý recept? Dopřát si něco jedinečného společně s rodinou, uctít vzácné hosty menu, po kterém budou chtít přídavek […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/" rel="category tag">Studená kuchyně</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/komercni-sdeleni/" rel="tag">Komerční sdělení</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a> Leave a comment

Rychlé pohoštění – párečky z grilu

26. 8. 2010
| Žádné komentáře
| Chlebícky, jednohubky

Párečky z grilu chutnají znamenitě a je to fakt rychlá mňamka! malé párečky (množství podle počtu porcí) hořčice plnotučná med olivový olej sezamové semínko

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/jednohubky/" rel="category tag">Chlebícky, jednohubky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/horcice/" rel="tag">hořčice</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/med/" rel="tag">med</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a> Leave a comment

Grilovaný plněný chléb

5. 5. 2010
| Žádné komentáře
| Na ohni a grilu...

1 bochník (kulatý) chleba 220 g krájené vepřové šunky 150 g krájeného ementálu 4 rajčata 2 papriky 3 cibulky s natí 5 stroužků česneku 3 lžíce olivového oleje 125 g másla 3 lžičky jemně nasekané petrželky silnější alobal

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/na-ohni-a-grilu/" rel="category tag">Na ohni a grilu...</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/chleb/" rel="tag">chléb</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibulka/" rel="tag">cibulka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/emental/" rel="tag">ementál</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/papriky/" rel="tag">papriky</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajcata/" rel="tag">rajčata</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/sunka/" rel="tag">šunka</a> Leave a comment

Kuřecí bašta

13. 4. 2010
| Žádné komentáře
| Drůbež

Śťavnaté a moc dobré! kuřecí prsa cibule tatarská omáčka Hellmanns olivový olej alobal

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kureci-prsicka/" rel="tag">kuřecí prsíčka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/tatarska-omacka-hellmanns/" rel="tag">tatarská omáčka Hellmanns</a> Leave a comment

Hovězí pečeně s bylinkovou nádivkou

29. 3. 2010
| Žádné komentáře
| Hovězí maso

1 kg libového hovězího (zadního) masa hrst pistáciových oříšků 3 jarní cibulky s natí 1-2 stroužky česneku olivový olej sůl, bílý pepř 3 lžíce čerstvě posekaného tymiánu, bazalky, petrželky 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce zakysané smetany

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/hovezi-maso/" rel="category tag">Hovězí maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bazalka/" rel="tag">bazalka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hovezi-maso-zadni/" rel="tag">hovězí maso zadní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jarni-cibulka/" rel="tag">jarní cibulka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olivovy-olej/" rel="tag">olivový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/petrzelka/" rel="tag">petrželka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/tymian/" rel="tag">tymián</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 3 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (45)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou 28. 9. 2025
    Polévka je základ české kuchyně. Zahřeje, zasytí a často dokáže být samostatným jídlem. Ale přiznejme si, co by to bylo za polévku bez knedlíčků? Tyhle malé kuličky dokážou obyčejnou hovězí […] Příspěvek Co by byla polévka bez knedlíčků? Tyhle recepty vás dostanou pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem 26. 9. 2025
    Každý, kdo má na zahradě alespoň jeden jabloňový strom, ví, že podzim přináší nejen radost, ale i otázku: co s tolika jablky? Jejich sklizeň je někdy tak bohatá, že už […] Příspěvek Co s podzimní úrodou jablek? Štrúdl, koláče, mošt i džem pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? 3. 9. 2025
    Houby máme v Česku skoro za národní sport. Sbíráme je, sušíme, nakládáme, smažíme, plníme jimi knedlíky a říkáme o nich vtipy. Jenže i když si myslíme, že jsme zkušení houbaři, […] Příspěvek Nejčastější houbařské dotazy: Jsou staré houby nebezpečné? A co se stane, když houbu zapomenete v igelitce? pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress