1 bochník (kulatý) chleba
220 g krájené vepřové šunky
150 g krájeného ementálu
4 rajčata
2 papriky
3 cibulky s natí
5 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
125 g másla
3 lžičky jemně nasekané petrželky
silnější alobal
Grilovaný plněný chléb – recept
V chlebu nařízneme ostrým nožem plátky asi 1,5 cm silné, ale nedokrojíme, takže bochník zůstane vcelku. Každý zářez potřeme rozpuštěným máslem, ve kerém jsme rozmíchali část prolisovaného česneku. Do každého zářezu pak vsuneme plátky šunky, kolečka rajčat, plátky sýra, proužky paprik a nakrájené lahůdkové cibulky.
Zbytek česneku utřeného se solí smícháme s olejem a petrželkou. Naplněný chléb na povrchu potřeme ochuceným olejem, zabalíme do pevnějšího alobalu a vložíme na gril (ev. do trouby) a pečeme asi 20 – 25 minut.
Pak alobal nahoře nařízneme a ještě chvíli zapečeme, aby byl grilovaný plněný chléb křupavý.
Pak už jen jednotlivé plátky dořízneme a podáváme jako obložené chleby.
Dobrou chuť!