Staročeská kmínová polévka s vejcem
1 lžíce másla 1 cibule 1 lžíce hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 1/2 kostky masoxu nebo zeleninového vývaru sůl asi 1,25 l vody 1 vejce libeček, petrželka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 lžíce másla 1 cibule 1 lžíce hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 1/2 kostky masoxu nebo zeleninového vývaru sůl asi 1,25 l vody 1 vejce libeček, petrželka
250 g cibule 50 g másla 60 g droždí 4 vejce 2 špetky soli špetka kmínu a pepře 1 lžička pažitky nebo petrželky
1 balíček olomouckých tvarůžků 70 g másla 100 g měkkého tvarohu 1 menší cibule 1/2 lžičky sladké papriky 1 lžička pažitky větší špetka soli špetka drceného kmínu 2 lžíce bílého jogurtu
4 stehenní kuřecí řízky 1/8 másla sůl, pepř 1 lžíce estragonu trochu bílého vína 1 lžíce olivového oleje
1 bochník (kulatý) chleba 220 g krájené vepřové šunky 150 g krájeného ementálu 4 rajčata 2 papriky 3 cibulky s natí 5 stroužků česneku 3 lžíce olivového oleje 125 g másla 3 lžičky jemně nasekané petrželky silnější alobal
Výborné, jednoduché a rychlé pečivo k odpolednímu čaji. 250 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva špetka soli 250 g měkkého tvarohu 250 g másla nebo rostlinného tuku moučkový cukr na obalení
K masu, na ryby, vejce i zeleninu! 4 lžíce másla 4 lžíce pokrájené cibule 1 stroužek česneku 250 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 žloutky 1 lžička octa 3 lžíce jemně pokrájené petrželky sůl, mletý pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress