Špenátové lívanečky
1 mražený špenát 50 g másla 2 žloutky 30 g hladké mouky sůl, pepř, na špičku nože prášek do pečiva sníh ze 2 bílků tuk na smažení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 mražený špenát 50 g másla 2 žloutky 30 g hladké mouky sůl, pepř, na špičku nože prášek do pečiva sníh ze 2 bílků tuk na smažení
500 g mladého hovězího nebo telecího masa 1 vejce 80 g másla citronová šťáva hladká mouka sůl zelená petrželka
250 g zeleniny (mrkev, petržel, celer, hrášek) 150 g rostlinného másla 1 lžíce hořčice 2 mladé cibulky s natí 2 natvrdo uvařená vejce sůl
1 kg odleželé zvěřiny (nejlépe z krku, tváří, ale může to být i žebro a plec z mladšího kusu 100 g másla 2 střední cibule 250 g slaniny sůl, pepř 1 lžička drceného kmínu 5 lžic rumu 1/6 l červeného vína 50 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku citrónová šťáva
Na jednu porci: 150 g prsíček 50 g jablek 20 g šunky 5 cl bílého vína 20 g másla sůl lžička rozinek
Obarvená či jinak vyzdobená vejce natvrdo pro velikonoční stůl či pomlázku můžeme pak spotřebovat tak, že si tato vejce naplníme, např.: 1. šunkovou pěnou: 8 natvrdo vařených vajec 200 g šunky nebo šunkového salámu 4 lžíce smetany nebo mléka 100 g másla nebo Ramy 1 lžička sladké papriky sůl, pepř, sekaný libeček nebo petrželka 2. […]
Množství si určíte sami podle chuti a počtu jedlíků: sýr (eidam, ementál ap.) cibulka kečup sůl, pepř vajíčka máslo pár plátků šunky na ozdobu veka nebo tousty česnek na potření
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress