Houbový špíz
20 – 40 hlaviček středně velkých hub (směs) 50 g másla trošku oleje 1 citrón zelená petrželka sůl, pepř 2 stroužky česneku
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
20 – 40 hlaviček středně velkých hub (směs) 50 g másla trošku oleje 1 citrón zelená petrželka sůl, pepř 2 stroužky česneku
Nasbírané houby, které nestačíme zkonzumovat čerstvé, si můžeme naložit nebo usušit či zamrazit, a zpestřit si touto pochoutkou jídelníček i v zimě. Ať už je konzervujeme jakýmkoli způsobem, musíme je zpracovat rychle. Nabízíme pár receptů:
3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 500ňml drůbežího vývaru 1 svazek opláchnutého kopru 1ňdl plnotučného mléka 3 lžíce zakysané smetany 200ňml smetany ke šlehání sůl, pepř špetka cukru a pár kapek octa
1 pstruh (asi 300 g) vykuchaný – na 1 osobu počítáme s 1 rybou 2 plátky libové anglické slaniny 3 tlusté plátky másla 3 snítky petrželové natě kolečko citrónu sůl sladká mletá paprika
Pro 4 osoby: 250 g polohrubé mouky 150 g polotučného tvarohu 1 vejce 125 ml mléka sůl 30 g másla 500 g jahod mletý cukr do jahod a máslo na přelití knedlíčků
3 hrsti rozlámaných špaget nebo makaronů lžíce soli lžička másla 2-3 lžíce strouhanky
600 g brambor 100 g krupek 1 střední cibule 40 g másla 1 – 2 stroužky česneku 1 – 2 dl mléka majoránka, sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress