ňedkvička jako mozeček
2 – 3 svazky ředkvičky 1 střední cibule asi 50 g másla 5 vajec sůl drcený kmín jemně nasekaná pažitka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
2 – 3 svazky ředkvičky 1 střední cibule asi 50 g másla 5 vajec sůl drcený kmín jemně nasekaná pažitka
60 g másla nebo Hery 60 g cukru 2 vejce 300 g polohrubé mouky špetka soli 1 kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker 2 dl mléka 400 – 500 g borůvek asi 100 g perníku na strouhání tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
200 g hladké mouky 100 g másla nebo Hery 1 bílý jogurt (150 g) 500 g kyselých jablek 50 g strouhanky 50 g rozinek 50 g vlašských ořechů 1 lžička mleté skořice 50 g práškového cukru 1 vejce tuk na vymazání plechu
1 lžíce másla 1 cibule 1 stroužek česneku 800 g rajčat sůl 2 zrnka nového koření 1 bobkový list 2 až 3 lžičky cukru 1 lžíce citronové šťávy Ř lžičky skořice 100 g uvařených těstovin trochu čerstvé bazalky
1 větší pórek sůl 2 kostky masoxu 3 lžíce másla 2 vejce 3 lžíce oleje 3 starší rohlíky nebo housky
Na krém: 150 g moučkového cukru šťávu z půlky citrónu 250 g másla 250 ml mléka 1,5 lžíce hladké mouky 1,5 lžíce solamylu 1 vanilkový cukr Na ořechovou hmotu: 120 g másla 100 g moučkového cukru 300 g mletých (nebo nahrubo nasekaných) ořechů 3 lžíce medu Na těsto: 450 g hladké mouky 1 lžičku jedlé […]
20 – 40 hlaviček středně velkých hub (směs) 50 g másla trošku oleje 1 citrón zelená petrželka sůl, pepř 2 stroužky česneku
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress