Ovar
jaksi patří k poslednímu dni v roce. Běžně jej připravujeme z vepřového kolena nebo hlavy, chutný bude i z plecka. Nabízíme několik receptů:
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
jaksi patří k poslednímu dni v roce. Běžně jej připravujeme z vepřového kolena nebo hlavy, chutný bude i z plecka. Nabízíme několik receptů:
4 menší červené řepy sůl 2 bobkové listy trochu kmínu a fenyklu 2 lžičky nastrouhaného křenu 1 lžička jablečného octa 1/2 menšího kelímku zakysané smetany (asi 50 ml)
4 vejce natvrdo 1 bílý jogurt 2 lžičky strouhaného křenu 1 lžička rozsekané pažitky 50 – 100 g šunky (šunkového salámu) sůl
4 plátky hovězího masa 100 g tuku 200 g uzeného masa nebo uzené klobásy 1 cibule 50 g uzené slaniny sůl, mletá paprika česnek 2 lžičky hořčice 40 g nastrouhaného křenu 4 rajčata
300 g vařeného nebo pečeného libového vepřového masa 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu 1 lžíce jemného kečupu 1 lžíce plnotučné hořčice 3 lžíce majonézy špetka soli, špetka mletého pepře
4 porce kapra (podkovy) sůl, mletý pepř 80 g másla šťáva z 1 citronu 150 ml smetany ke šlehání 100 g čerstvého křenu hrst sekané petrželky
6 vajec 1 větší celer 1 kyselé jablko 100 g majonézy sůl, pepř citron 2 lžíce strouhaného křenu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress