Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: koření

Výtečné recepty z kuřecího masa

1. 4. 2024
| Žádné komentáře
| Drůbež

Kuřecí maso patří mezi velmi oblíbené. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a rychlá, a navíc toto maso patří mezi poměrně dietní. Větší pozor musíte dávat ale při přípravě kuřecích prsou. Jsou křehká a když se správně udělají jsou výtečná. Nevýhodou ale je, že se mohou velice snadno vysušit a pak si na nich již nikdo […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/hladka-mouka/" rel="tag">hladká mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kure/" rel="tag">kuře</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kureci-maso/" rel="tag">kuřecí maso</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kureci-prsa/" rel="tag">kuřecí prsa</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mouka/" rel="tag">mouka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mrkev/" rel="tag">mrkev</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olej/" rel="tag">olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelenina/" rel="tag">zelenina</a> Leave a comment

Džem z podzimních jablek

14. 11. 2023
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

Pokud k vám byla příroda letos štědrá a nadělila vám velkou úrodu podzimních jablek, určitě oceníte i nějaké typy k jejich zpracování. Samozřejmě je můžete i vhodně uskladnit, ale také z nich můžete vytvořit chutný džem, který se vám bude hodit nejen na Vánoce. Navíc díky obsaženým ingrediencím tento džem doslova volá podzim! Jablka jsou […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jablka/" rel="tag">jablka</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/mleta-skorice/" rel="tag">mletá skořice</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/skorice/" rel="tag">skořice</a> Leave a comment

Domácí jablečné máslo

20. 12. 2022
| Žádné komentáře
| Ostatní, Studená kuchyně, Tipy a triky

Letošní úroda jablek byla opravdu bohatá a pokud máte ve sklepě zásoby jablek, se kterými si nevíte rady, určitě budete dnešním receptem velice potěšeni. Výroba domácího jablečného másla není vůbec složitá. Navíc se nenechte zmást, v receptu nenajdete žádnou smetanu, nebo máslo. Že jste o jablečném másle nikdy neslyšeli? Není to rozhodně žádná ostuda, u […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/41/" rel="category tag">Ostatní</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/" rel="category tag">Studená kuchyně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/33/" rel="category tag">Tipy a triky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kokosovy-olej/" rel="tag">kokosový olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vanoce/" rel="tag">Vánoce</a> Leave a comment

Mini, baby, jarní neboli francouzská kukuřičná kuřátka

18. 8. 2021
| Žádné komentáře
| Drůbež
mini kuratko recept

Dát každému na talíř jeho vlastní kuře je naprosto báječným překvapením pro významné hosty. Miniaturní kuřátka mají delikátní chuť a s klasickým pečeným kuřecím masem se nedají vůbec srovnávat. Právě proto jsme se rozhodli o těchto lobstrech mezi mořskými plody napsat článek. Jednou je zkusíte a nebudete chtít jinak. Nejde totiž jen o jejich velikost, ale […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/maslo/" rel="tag">máslo</a> Leave a comment

Nakládaný sýr

2. 9. 2009
| Žádné komentáře
| Chlebícky, jednohubky

Naložit můžete nejen hermelín a podobné sýry, ale velmi chutný je i „obyčejný“ eidam. Je výbornou a pohotovou chuťovkou nejen k vínu. asi 300 g sýru eidam (i 30 %) asi 2 lžíce dobrého oleje 1 střední cibule 1 – 2 stroužky česneku 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky gyros […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/jednohubky/" rel="category tag">Chlebícky, jednohubky</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/olej/" rel="tag">olej</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/syr-eidam/" rel="tag">sýr eidam</a> Leave a comment

Kančí kýta nadivoko

13. 2. 2009
| Žádné komentáře
| Zvěřina

500 g kančí kýty 30 g slaniny mletý pepř, sůl 3 lžíce oleje kousek cibule, mrkve, celeru a petržele 20 g hladké mouky cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián 20 g másla kousek citronu 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu 1 dl červeného vína ocet

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/zverina/" rel="category tag">Zvěřina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jalovec/" rel="tag">jalovec</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slanina/" rel="tag">slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelenina/" rel="tag">zelenina</a> Leave a comment

Dýně jako příloha k masu

22. 11. 2008
| Žádné komentáře
| Zavařeniny, marmelády

1,5 kg dužiny dýně 3 lžíce másla 6 středně velkých cibulí 1 hlavička česneku 1 lžíce mletého zázvodu 1 lžíce pálivé papriky 2 lžíce (ev. podle chuti) worcesterské omáčky několik (podle chuti) lžic sójové omáčky sůl 2 malé rajské protlaky

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/studena-kuchyne/zavareniny-marmelady/" rel="category tag">Zavařeniny, marmelády</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/dyne/" rel="tag">dýně</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/koreni/" rel="tag">koření</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/rajsky-protlak/" rel="tag">rajský protlak</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 … 7 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (43)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Černí brouci v mouce a rýži? Ukážeme vám, jak zatočit s těmito vetřelci! 8. 6. 2025
    Otevřete balení mouky nebo rýže a najednou vidíte drobné černé broučky? Nepanikařte – nejste jediní, komu se to stalo! Tito malí vetřelci se mohou objevit i v pečlivě uskladněných potravinách. […] Příspěvek Černí brouci v mouce a rýži? Ukážeme vám, jak zatočit s těmito vetřelci! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Pýchavky v trojobalu: Zapomenutá delikatesa z vlastní zahrady 14. 5. 2025
    Pýchavky jsou jednou z těch hub, které často přehlížíme, a přitom se jedná o lahodnou surovinu s jemnou chutí a skvělou konzistencí. Pokud vám na zahradě nebo na trávníku rostou […] Příspěvek Pýchavky v trojobalu: Zapomenutá delikatesa z vlastní zahrady pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Recepty na čarodějnickou hostinu – Magické koktejly, „ohnivé“ pokrmy či brambory pečené v popelu 30. 4. 2025
    Filipojakubská noc, neboli pálení čarodějnic, je skvělou příležitostí k oslavě s rodinou a přáteli. A co by to bylo za oslavu bez pořádné hostiny? Připravte si magické koktejly, ohnivá jídla […] Příspěvek Recepty na čarodějnickou hostinu – Magické koktejly, „ohnivé“ pokrmy či brambory pečené v popelu pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress