Pečené kotlety s hruškami
Jsou moc dobré! 4 vepřové kotlety 50 g tuku sůl, pepř hladká mouka na poprášení 2 hrušky 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce moučkového cukru
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Jsou moc dobré! 4 vepřové kotlety 50 g tuku sůl, pepř hladká mouka na poprášení 2 hrušky 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce moučkového cukru
Vyzkoušejte tento výborný koláč z receptáře starších hospodyněk. Těsto: 1/2 kg mouky (300 g hladké a 200 g polohrubé) 250 ml mléka špetka soli 1 kostka droždí 3 žloutky 100 g Hery a 50 ml oleje 1 lžíce cukru…
1 kg hrušek 125 ml bílého vína 1 kg želírovacího cukru půl lžičky zázvoru 1 lžíce citrónové šťávy 4 lžíce hruškovice
2 kg oloupaných hrušek (bez jadřinců) 200 g krystalového cukru na špičku nože skořice 2 utlučené hřebíčky 1/2 lžičky kyseliny citrónové
1 kilogram protlaku (stejný díl méně zralých jablek, vyzrálých švestek a hrušek) 500g cukru trochu kyseliny citronové (nemusí být)
2 kg jablek 1 kg hrušek 1 kg švestek 1 kg rajčat 1 kg krupicového cukru 2 lžíce octa
Z hrušek, které nestačíte sníst za syrova či spotřebovat na koláče a kompoty, si můžete připravit tuto skvělou marmeládu: 1,5 kg zralých hrušek 750 g cukru 20 g kyseliny citronové
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress