Jablková marmeláda s hruškami a švestkami

1 kilogram protlaku (stejný díl méně zralých jablek, vyzrálých švestek a hrušek)
500g cukru
trochu kyseliny citronové (nemusí být)

Jablková marmeláda s hruškami a švestkami – recept

Jablka a hrušky (se slupkou) a vypeckované švestky rozkrájíme na malé kousky,dáme do většího kastrolu, podlijeme trochou vody a dusíme za občasného promíchání doměkka. Směs pak prolisujeme. Získaný protlak odpařujeme v širokém kastrolu asi 10 minut, přidáme čtvrtinu udané dávky cukru a povaříme. Po asi 5 minutách pomalu přidáváme zbylý cukr s trochou kyseliny citronové. Vařící hotovou marmeládu lijeme do čistých skleniček až po okraj, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a po vychladnutí je jablková marmeláda s hruškami a švestkami připravena k uskladnění.