Králík po francouzsku
1 králík 1 kg vepřového bůčku 1/2 kg cibule máslo 6 bobkových listů 8 hřebíčků sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 králík 1 kg vepřového bůčku 1/2 kg cibule máslo 6 bobkových listů 8 hřebíčků sůl, pepř
1 kg vepřového masa (1/2 kg plecka, 1/2 kg bůčku) 1/4 kg hovězího masa 6 – 8 stroužků česneku 2 špetky sladké papriky sůl kmín, pepř majoránka nové koření mleté cibule
1 kg vepřového bůčku (libovějšího) 100 g uzeného bůčku (nemusí být) 5 – 6 větších cibulí 3 – 4 stroužky česneku drcený kmín sůl 2 dl vody
1 kachna 3 lžíce medu 40 g másla 2 cibule 4 jablka 2 hřebíčky 4 kuličky nového koření sůl
4 větší plátky kuřecích prsou 150 g anglické slaniny 1 cibule 4 velké kapustové listy sůl, pepř olej
1 kg rajčat 1 kg paprik 1 kg cibule 1 kg okurek 1 květák Nálev: 1 a 1/4 l vody 1/2 l octa 200 g cukru (nebo sacharin) 80 g soli koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
1 větší vepřové koleno asi1/4 l kořenové zeleniny 2 stroužky česneku 1 hlávka mladého bílého zelí 2 cibule 2 lžíce másla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl, mletý bílý pepř 1 lžička sekaných čerstvých lístků saturejky trochu cukru a bílý vinný ocet (nebo citronová šťáva) podle chuti
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress