Kuřecí řízky s křenem a koprem
4 kuřecí řízky sůl, pepř 1 lžíce másla 1 lžíce oleje 1 cibule 1 kostka zeleninového bujonu 200 ml 12% smetany 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu 2 lžíce kopru
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 kuřecí řízky sůl, pepř 1 lžíce másla 1 lžíce oleje 1 cibule 1 kostka zeleninového bujonu 200 ml 12% smetany 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu 2 lžíce kopru
700 g hovězího masa sůl, pepř 1 – 2 lžíce hladké mouky 1 lžička tymiánu 5 lžic olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 400 g oloupaných rajčat šťáva z 1/2 citrónu 1 kostka zeleninového bujonu 150 g rajského protlaku 250 g čerstvého (nebo mraženého) hrášku 1 lžička cukru 1 lžička čerstvého tymiánu
Úprava pečínky podle tohoto receptu je vhodná i pro lehčí, velmi chutnou dietu. vepřová pečeně (kotlety b.k.) sůl, kmín jablka (spíš kyselejší) celer cibule
300 g kapusty 200 g vepřového masa 200 g hovězího masa 50 g slaniny 1 cibule 4 stroužky česneku 1 vejce sůl, pepř 1 lžíce majoránky strouhanka
Na marinovaném kapru si pochutnáte nejen o svátcích….. 1 kapr (asi 1,5 kg) olej cibule hladká mouka Na nálev: vinný ocet svařený s vodou v poměru1:1 2 bobkové listy 10 kuliček celého pepře 5 kuliček nového koření špetka tymiánu 1 hřebíček plátek citrónu
1 lžíce oleje 40 g másla 1 malá cibulka 100 g mrkve 50 g celeru 50 g hladké mouky 1 a půl kostky zeleninového bujonu 120 g čerstvého sýra 1 vejce sůl, pepř nasekaná zelená petrželka strouhanka podle potřeby
4 plátky z roštěnky sůl, pepř hladká mouka na obalení 2 cibule 3 – 4 lžíce oleje vývar na podliží 1 malý rajský protlak 1 bobkový list 3 kuličky celého pepře 3 kuličky nového koření 1/2 lžičky sušeného tymiánu 1 lžíce cukru 1 lžíce citrónové šťávy 250 g rajčat
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress