Skip to content

OK – RECEPTY

vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…

Menu
  • Maso
  • Polévky
  • Studená kuchyně
  • Sladká jídla
  • Nápoje
  • Koření a bylinky
  • Ostatní jídla

Štítek: červené víno

Tip na vánoční dárek v podobě bio vín

11. 12. 2021
| Žádné komentáře
| Doporučujeme, Nápoje
vino pod stromecek

Víno je velmi oblíbeným alkoholickým nápojem a hned po pivu je u Čechů velmi oblíbená. Vyznat se ve vínech není zrovna jednoduché. Většina z nás se orientuje podle ceny s tím, že čím víno dražší je, tím by také mělo být lepší a kvalitnější. V dnešním článku vám určitě návod na nákup kvalitního vína nedáme, protože to je […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/52/" rel="category tag">Doporučujeme</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/napoje/" rel="category tag">Nápoje</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bile-vino/" rel="tag">bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/suche-bile-vino/" rel="tag">suché bílé víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/vino/" rel="tag">víno</a> Leave a comment

Hovězí závitky se sýrovou nádivkou a rajčatovou omáčkou

3. 11. 2010
| Žádné komentáře
| Hovězí maso

Na závitky: 4 hovězí plátky 4 plátky šunky 150 g čerstvého sýra sůl, mletý bílý i černý pepř 2 stroužky česneku hrst sekané petrželky 3 lžíce olivového oleje Na rajčatovou omáčku: 2 lžíce oleje 1 cibuli 150 ml červeného vína 400 g sekaných rajčat z konzervy 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 5 kuliček […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/hovezi-maso/" rel="category tag">Hovězí maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cerstvy-syr/" rel="tag">čerstvý sýr</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cesnek/" rel="tag">česnek</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/sekana-rajcata/" rel="tag">sekaná rajčata</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/zelena-petrzelka/" rel="tag">zelená petrželka</a> Leave a comment

Jelení medailonky s omáčkou se zeleným kořením

28. 9. 2010
| Žádné komentáře
| Zvěřina

8 plátků jeleního masa sůl, bílý pepř 80 g oleje 1 lžíce hladké mouky 1,5 dl vývaru z masa 1,5 dl červeného vína 5 lžic kysané smetany 1 lžička zeleného koření (petrželka, bazalka aj.)

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/zverina/" rel="category tag">Zvěřina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kysana-smetana/" rel="tag">kysaná smetana</a> Leave a comment

100/4 – Pečené kuře a la bažant

27. 5. 2010
| Žádné komentáře
| Drůbež

1 kuře (1000 – 1100 g) 1 cibule 50 g anglické slaniny sůl 6 kuliček černého pepře 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy špetka sušeného tymiánu 1 lžíce másla 250 ml drůbežího vývaru 800 g červeného zelí 2 lžíce oleje 150 ml červeného vína dle chuti cukr a citronová šťáva 1 – 2 lžíce […]

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/drubez/" rel="category tag">Drůbež</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/anglicka-slanina/" rel="tag">anglická slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bobkovy-list/" rel="tag">bobkový list</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/kure/" rel="tag">kuře</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/nove-koreni/" rel="tag">nové koření</a> Leave a comment

Strakonický kotlet

23. 4. 2010
| Žádné komentáře
| Vepřové maso

600 g vepřové pečeně 1 velká cibule hladká mouka 1 zeleninové lečo 3 lžíce hořčice 50 g anglické slaniny 1,5 dl červeného vína sádlo sůl, pepř

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/veprove-maso/" rel="category tag">Vepřové maso</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/horcice/" rel="tag">hořčice</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/sadlo/" rel="tag">sádlo</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/veprova-pecene/" rel="tag">vepřová pečeně</a> Leave a comment

Vepřový guláš s houbami

22. 4. 2010
| Žádné komentáře
| Guláše

Guláš, který vařili už naši předkové – vinaři! 800 g vepřové plece 800 g cibule 50 g slaniny 1 lžíce oleje 1 česnek 1 lžíce rajčatového protlaku 4 dl vepřového vývaru 2 dl červeného vína 100 g čerstvých hub hrst čerstvých bylinek 1 dl vařených sušených hub sladká paprika pepř, sůl, majoránka

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/gulase/" rel="category tag">Guláše</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cerstve-houby/" rel="tag">čerstvé houby</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cibule/" rel="tag">cibule</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slanina/" rel="tag">slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/veprove-plecko/" rel="tag">vepřové plecko</a> Leave a comment

Jelení kýta na víně a smetaně

5. 3. 2010
| Žádné komentáře
| Zvěřina

750 g jelení kýty 100 g slaniny 200 ml suchého červeného vína 3 mrkve 1/2 celeru 1 petržel 1 cibule 200 ml smetanu ke šlehání 1 lžíce hladké mouky celý pepř bobkový list nové koření jalovec špetka tymiánu sůl 150 g másla

Čti více »

Posted in <a href="https://www.ok-recepty.cz/rubrika/maso/zverina/" rel="category tag">Zvěřina</a> Tagged <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/bobkovy-list/" rel="tag">bobkový list</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/cervene-vino/" rel="tag">červené víno</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/jeleni-kyta/" rel="tag">jelení kýta</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/korenova-zelenina/" rel="tag">kořenová zelenina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/slanina/" rel="tag">slanina</a>, <a href="https://www.ok-recepty.cz/stitek/smetana-ke-slehani/" rel="tag">smetana ke šlehání</a> Leave a comment

Navigace pro příspěvky

1 2 … 5 Následující

Vyhledávání

Rubriky

  • Doporučujeme (43)
  • Koření a bylinky (28)
  • Maso (614)
    • Dary moře (14)
    • Drůbež (150)
    • Guláše (94)
    • Hovězí maso (31)
    • Na ohni a grilu… (45)
    • Ostatní maso (65)
    • Ryby (46)
    • Sojové maso (6)
    • Vepřové maso (144)
    • Zvěřina (20)
  • Nápoje (70)
    • Alkoholické koktejly (33)
    • Káva (12)
    • Nealkoholické koktejly (8)
    • Pivo (1)
    • Teplé nápoje (7)
    • Víno (4)
  • Nezařazené (4)
  • Ostatní (154)
  • Ostatní jídla (399)
    • Brambory (75)
    • Lušteniny (18)
    • Míchané saláty (10)
    • Omáčky (34)
    • Pizzy (17)
    • Rýže (11)
    • Slané pečivo, tyčinky… (46)
    • Těstoviny (40)
    • Vejce (28)
    • Zavářky, noky (22)
    • Zelenina (95)
  • Polévky (207)
    • Masové vývary (17)
    • Ostatní polévky (99)
    • Ostatní sladká (40)
    • Studené polévky (3)
    • Zeleninové (48)
  • Škola vaření (8)
  • Sladká jídla (257)
    • Bábovky, buchty (120)
    • Dorty, zákusky (59)
    • Ovocné knedlíky (14)
    • Vánoční cukroví (61)
  • Snídaně (6)
  • Studená kuchyně (274)
    • Chlebícky, jednohubky (31)
    • Paštiky (8)
    • Pomazánky (83)
    • Saláty (72)
    • Zavařeniny, marmelády (74)
  • Tipy a triky (53)

RSS Príma receptář.cz

  • Černí brouci v mouce a rýži? Ukážeme vám, jak zatočit s těmito vetřelci! 8. 6. 2025
    Otevřete balení mouky nebo rýže a najednou vidíte drobné černé broučky? Nepanikařte – nejste jediní, komu se to stalo! Tito malí vetřelci se mohou objevit i v pečlivě uskladněných potravinách. […] Příspěvek Černí brouci v mouce a rýži? Ukážeme vám, jak zatočit s těmito vetřelci! pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Pýchavky v trojobalu: Zapomenutá delikatesa z vlastní zahrady 14. 5. 2025
    Pýchavky jsou jednou z těch hub, které často přehlížíme, a přitom se jedná o lahodnou surovinu s jemnou chutí a skvělou konzistencí. Pokud vám na zahradě nebo na trávníku rostou […] Příspěvek Pýchavky v trojobalu: Zapomenutá delikatesa z vlastní zahrady pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová
  • Recepty na čarodějnickou hostinu – Magické koktejly, „ohnivé“ pokrmy či brambory pečené v popelu 30. 4. 2025
    Filipojakubská noc, neboli pálení čarodějnic, je skvělou příležitostí k oslavě s rodinou a přáteli. A co by to bylo za oslavu bez pořádné hostiny? Připravte si magické koktejly, ohnivá jídla […] Příspěvek Recepty na čarodějnickou hostinu – Magické koktejly, „ohnivé“ pokrmy či brambory pečené v popelu pochází z Príma receptář.cz
    Claudie Kornelová

Archivy

Štítky

anglická slanina brambory bílé víno celer cibule citrónová šťáva cukr hladká mouka Houby hořčice hrubá mouka jablka kečup kmín kořenová zelenina koření kuře kuřecí prsa květák majonéza majoránka mletá paprika mléko mouka mrkev máslo olej polohrubá mouka polévka pórek rajčata rum slanina smetana strouhanka sýr sůl tvaroh těstoviny uzené maso vejce zakysaná smetana zelenina česnek šunka

Kontaktní údaje

Alida, spol. s r.o.

V Lípách 157 295 01

Mnichovo Hradiště

IČ: 63472198

info@alida.cz

Odkazy

© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress