Špagety se slaninou a kečupem

balíček špaget (300-400g)

200g slaniny nebo tučnějšího uzeného masa

100g tvrdého sýra (eidam)

kečup

2 středně velké cibule

2-3 stroužky česneku

olej, sůl, oregáno

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje dle návodu. Slijeme a pořádně propláchneme studenou vodou. Na pánvi se 2-3 lžícemi oleje (olivový je OK) osmahneme zlehka najemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostičky (5x5mm) nakrájenou slaninu a několik minut mícháme a restujeme. Osolíme a okořeníme. Pak vmícháme kečup (300-400ml). Prohřejeme a dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Jakmile je omáčka dostatečně prohřátá, přidáme studené špagety a promícháme tak, aby se všechny špagety obarvily omáčkou. Prohřejeme a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.


TIP


pokud máme dostatek kvalitního olivového oleje, můžeme po slití špagety prolít olejem místo vody – špagety nelepí a jsou teplé a mohou se ihned podávat

do vody, ve které špagety vaříme, přidáme kostku bujónu – špagety mají úplně jinou chuť

varianta s kečupem je rychlá, ale opravdu dobrou omáčku uděláte z loupaných nakládaných rajčat – k dostání za pár korun v plechovce