Slaninová velikonoční nádivka

100 g slaniny

1 cibule

100 g šunky

3 žemle

3 vejce

1 hrnek mléka

6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí

játra, srdce a žaludek z krůty

zelená petrželka

muškátový květ, pepř, sůl

Slaninová velikonoční nádivka – recept

Na pánvi nechte škvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidejte na kousky nakrájené drůbky, na kostičky nakrájenou cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit.

Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku, osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle.

Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků.
Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.
Dozlatova upečená slaninová velikonoční nádivka je postačující pro 8 porcí.