Sekaná vykládaná vejci v listovém těstě

Mleté maso je „in“!

700 g mletého masa
2 + 4 vejce
150 g loupaných rajčat
100 g ovesných vloček
1 cibule
2 lžíce másla
3 lžíce strouhanky
trochu majoránky
špetka muškátového oříšku
250 g listového těsta
200 g anglické slaniny
sůl, pepř
1 vejce na potření

Sekaná vykládaná vejci v listovém těstě – recept

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, přidáme propasírovaná loupaná rajčata, 2 vejce, ovesné vločky, majoránku, oříšek, sůl, pepř a v míse smícháme s mletým masem. Pokud je třeba, zahustíme strouhankou.
Čtyři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a zatím necháme stranou.
Masovou směs rozprostřeme na alobalu (nebo v pekáčku), doprostřed poklademe uvařená celá vejce a masovým „platem“ uzavřeme – vytvoříme šišku.
Troubu předehřejeme na 160 – 170° C a pečeme asi 45 minut.

Poté necháme sekanou vychladnout. Listové těsto rozválíme, uložíme na něj sekanou pečeni, kterou poklademe anglickou slaninou.
Kraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem a vše zavineme. Závin znovu pomažeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat i hrubou solí ev. kmínem. Znovu vložíme do trouby horké asi 180° C a pečeme asi 35 minut.

Sekaná vykládaná vejci v listovém těstě se po vychladnutí nakrájí na plátky a spolu s různobarevnou zeleninou ji můžeme nabídnout i jako prima pohoštění.