Sekaná ve slanině

500 g mletého masa
1 vejce
1 rohlík
1 cibule
1 – 2 stroužky česneku
trochu mléka
sůl, pepř
1 lžička hořčice
plátky anglické slaniny
kousek pórku

Sekaná ve slanině – recept

Mleté maso smícháme s kostičkami rohlíku namočenými v mléce, kořením, cibulí, utřeným česnekem a hořčicí. Směs dobře propracujeme.
Připravíme si plátky slaniny, na ně pak klademe kousky zpracované sekané, které vytvarujeme do válečku a zabalíme.
Válečky klademe vedle sebe do zapékací misky, podlijeme trochou vody, posypeme nakrájeným pórkem a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

Sekaná ve slanině je chutná varianta tradičního jídla a lze ji podávat s vařenými brambory nebo kaší, anebo i za studena nakrájenou na plátky na obložený talíř.