Satanův bok

400 g libovějšího vepřového bůčku bez kosti
80 g maďarské klobásy
80 g cibule
40 g sádla
sůl, mletý pepř
120 g červených a zelených paprik
40 g pórku
12 g feferonek
8 g česneku
160 g vody
strouhaný křen na posypání

Satanův bok – recept

Omytý bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle opečeme společně s kolečky klobásy. Pak maso vyjmeme. Cibuli, česnek, papriky, pórek a feferonky drobně pokrájíme, zlehka orestujeme ve výpeku, vrátíme maso, podlijeme horkou vodou a vše udusíme doměkka.
Hotový satanův bok posypeme strouhaným křenem.

K tomuto pokrmu (4 porce) přikusujeme čerstvý chléb a měli bychom mít dostatek dobře vychlazeného piva.
Dobrou chuť!