Salát z čínského zelí

Chinese Cabbage Vegetable Harvest  - allybally4b / Pixabay

1 hlávka čínského zelí
4 střední mrkve
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
2 lžíce nasekané pažitky

Salát z čínského zelí – recept

Do mísy na salát dáme na nudličky nakrájené zelí. Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmé, dlouhé a tenké plátky, které spaříme vroucí osolenou vodou, po chvíli plátky mrkve scedíme a prolijeme studenou vodou. Po okapání přidáme k nakrájenému zelí.
Do malé skleničky se šroubovacím víčkem (např. od dět. výživy či tatarky) nalijeme olej, citronovou šťávu, přidáme hořčici a špetku soli. Skleničku uzavřeme, všechno dobře protřepeme a vzniklou zálivkou přelijeme salát (těsně před podáváním, aby salát neovadl), lehce vše promícháme a nakonec salát z čínského zelí posypeme jemně nasekanou pažitkou.