Rybí filé v rajském kabátku

4 ks rybí filé
4 čerstvá, zralá rajčata
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl, pepř, oregano
snítka čerstvé bazalky

Rybí filé v rajském kabátku – recept

Filé mírně osolíme a opepříme a na rozehřátém másle spolu s olejem filé z obou stran opečeme. Opečené filé vyjmeme a dáme stranou.
Čerstvá rajčata spaříme vařící vodou, zbavíme slupek, nasekáme je nadrobno a dáme do výpeku. Přidáme oregano, rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou bazalku. Na mírném ohni pak podusíme asi 10 minut a podle potřeby podléváme trochou vody. Až se nám rajčata rozvaří, přidáme filé a ještě chvíli necháme všechno dohromady provařit.

Rybí filé v rajském kabátku podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.