Ryba na dijonské hořčici

800 g ryby
sůl, mletý pepř
šťáva z 1 citrónu
100 g másla
4 stroužky česneku
100 g cherry rajčátek
1 lžíce dijonské hořčice
200 ml rybího nebo zeleninového vývaru
200 ml bílého vína

Ryba na dijonské hořčici – recept

Rybu omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odpočinout na chladném místě.
Na rozpuštěném másle odleželou rybu ze všech stran opečeme, pak ji i s výpekem přendáme do pekáčku a při 180° C asi 10 minut dopékáme.
Oloupaný česnek nasekáme na tenké plátky, rajčátka rozkrojíme na čtvrtky.
Pekáček vyjmeme z trouby a porce ryby přendáme na chvíli na talíř. Do výpeku vložíme česnek, rajčátka a lžíci dijonské hořčice, podlijeme vývarem a vínem a zpět vložíme i rybu a krátce vše povaříme.

Ryba na dijonské hořčici je tedy hotová a můžeme ji podávat buď s vařeným bramborem nebo s pečivem.