Roštěnky v zelenině

2 plátky hovězího – roštěná bez kosti
3 stroužky česneku
1 větší cibule
3 papriky, 3 rajčata
cibulová nať
olej
sůl, pepř

Roštěnky v zelenině – recept

Plátky roštěnek lehce naklepejte, posypte solí, drceným pepřem a potřete olejem. Roštěnky nechte v chladu rozležet (minimálně hodinu, ale klidně až do druhého dne – maso bude křehčí). Na pánvi zahřejte 2 – 4 lžíce oleje a maso na něm zprudka opečte z obou stran a pak zvolna dopečte. Ke konci potřete roštěnky utřeným stroužkem česneku. Zvlášť na pánvi na oleji opečte na měsíčky nakrájenou cibuli, česnek a papriky, osolte, opepřete a poduste. Nakonec přidejte nakrájená rajčata a cibulkovou nať a krátce prohřejte.
Roštěnky v zelenině naservírujte tak, že zeleninu rozdělíte na talíře a doplníte masem.

TIP

Pro barevnost můžete použít různě barevné papriky. Roštěnky v zelenině podávejte s různě upravenými brambory, rýží nebo těstovinami.