Rizoto z lišek

350 g rýže
300 g lišek (lidově kuřátek)
160 g cibule (šalotky)
česnek podle chuti
25 g strouhaného parmezánu
3 dl bílého vína (Chardonnay)
1,2 l zeleninového vývaru
80 g másla
40 ml olivového oleje
sůl, pepř
petrželová nať

Rizoto z lišek – recept

Olivový olej a polovinu másla rozpustíme na široké pánvi, přidáme najemno nakrájenou cibuli a očištěné houby a vše necháme zesklovatět. Pak přidáme propláchnutou rýži a mícháme tak dlouho, až se zrnka obalí tukem. Rýži pak podlejeme vínem a za stálého míchání necháme vyrestovat, pak přidáme vařící zeleninový vývar a opět zvolna necháme odpařit, dokud se nevstřebá do rýže. Rýže zůstává pevná – na zkus.
Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo, sekanou petrželku a na hoblinky nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a čerstvým pepřem a rizoto z lišek můžeme podávat.

Chutná znamenitě, uvedený předpis (získaný od profesionála) postačí pro 4 porce.