Pikantní placky

500 g brambor
200 g hladké mouky
100 g sezamových semínek
125 g másla
1 žloutek
koření na steaky
ďábelské koření
mouku na posypání válu

Pikantní placky – recept

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Potom je oloupejte a prolisujte. Mouku prosejte a smíchejte s troškou koření na steaky. Na suché pánvi za stálého míchání opražte sezamová semínka dozlatova. Nechte vychladnout, potom je nahrubo pomelte a přidejte k mouce. Všechno přimíchejte k prolisovaným bramborám, přidejte rozmíchaný žloutek a vypracujte těsto.
Zformujte ho do válečků a pokrájejte na stejné kousky. Ty pak rozválejte na pomoučeném válu na tenké placky, které opečte na suché pánvi z obou stran.
Pikantní placky ještě teplé potřete rozpuštěným máslem s rozmíchaným ďábelským kořením.

Pikantní placky jsou výborné k pivu či vínu.