1 vejce
 1 lžíce (polévková) hrubé mouky
 1 lžíce kyselé smetany (nebo mléka)
 Toto je základní poměr, který si můžete upravit podle množství konzumovaných omelet.
 Tento recept pochází z kuchyně muže, který rád vaří jednoduše a hlavně rychle,  a určitě bude stát  za to jej vyzkoušet.
Omeleta 3 x 1 – recept
 Žloutek, mouku a  kys. smetanu  umíchejte na těstíčko, bílek ušlehejte na sníh a lehce jej zašlehejte do těstíčka.
 Připravenou směs po obou stranách opečte na rozpáleném oleji a omeleta 3 x 1 je hotová.
TIP
Omeleta 3 x 1 je různě upravitelná – můžete ji naplnit např. dušeným špenátem zbylým od předchozího oběda, houbami, masem, vejci apod., anebo ji použít pro sladké náplně, např. tvarohové, marmelády aj.