400 g mrkve
500 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
3 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce kvalitního rostlinného oleje
sůl
zelená petrželka na přizdobení (nemusí být)
Mrkvový salát s jogurtem – recept
Očištěnou mrkev nastrouháte nahrubo a za občasného míchání podusíte (asi 10 minut) na pánvi s rozehřátým olejem. Po vychladnutí pak mrkev dobře promícháte s jogurtem, který jste nechali předtím odkapat přes cedník. Pak do směsi prolisujete česnek, přidáte špetku soli, citrónovou šťávu, dobře promícháte a necháte chvíli v chladu uležet. Můžete jej přizdobit zelenou petrželkou.
Mrkvový salát s jogurtem můžete podávat jen tak anebo s upečenou bramborovou plackou.
TIP
Mrkvový salát si můžete namísto s jogurtem připravit se zakysanou smetanou (dáte menší množství než jogurtu), salát pak ale samozřejmě bude mít víc kalorií.