Mramorované maso

1/2 kg vepřové kýty
4 vejce
4 lžíce hrubé mouky
2 kapie nakládané v oleji
2 kyselé okurky
100 g tvrdého sýra
1 dl mléka
2 lžíce oleje
sůl, pepř

Mramorované maso – recept

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a řízky ji vyložíme (i boční části).
Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, najemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme. Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na silnější plátky. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís – krájíme tenčí plátky.

TIP

Mramorované maso je lépe si

připravit den dopředu, studené se líp porcuje. Plátky pak lehce ohřejeme v mikrovlnce nebo v troubě.