Jednoduché a chutné pohoštění k vínku či pivu.
1 kelímek bílého jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky
špetku soli
1 lžičku jedlé sody
česnek
strouhaný sýr
kečup nebo tatarka
olej na smažení
Mini langoše – recept
Jogurt vyklopíme do mísy, přidáme 2 kelímky (od jogurtu) polohrubé mouky, špetku soli a sodu. Vše dohromady zpracuje na nelepivé těsto, které pak vyválíme na placku silnou asi 0,5 cm. Z ní pak vykrajujeme malá kolečka (vykrajovátkem nebo miniskleničkou) a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Usmažené mini langoše klademe na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a poté potřeme buď kečupem nebo tatarkou s prolisovaným česnekem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
Můžeme podávat za tepla i za studena.
Dobrou chuť!