Kuře plněné rýží s játry a žampióny

1 kuře
50 g cibule
3 lžíce másla
200 g kuřecích jater
50 g rýže
2 lžíce oleje
100 g žampiónů
50 g slaniny
sůl, pepř
2 dl bílého vína
asi 1/2 l vývaru (může být i z kostky)

Kuře plněné rýží s játry a žampióny – recept

Na kostičky pokrájenou cibuli podusíme na 2 lžících másla, přidáme opranou rýží a necháme zesklovatět. Pak zalijeme vývarem a na mírném ohni asi 15 minut dusíme.
Na oleji krátce orestujeme na kostičky pokrájená játra spolu s pokrájenými žampióny. Poté je smícháme s rýží, osolíme, opepříme a vložíme do kuřete, které zašijeme.
Na pekáči rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, vložíme kuře, které potřeme zbytkem másla a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut za občasného podlévání vínem.

Kuře plněné rýží s játry a žampióny je skvělé, jako příloha jsou vhodné krokety.

Dobrou chuť!