280 g hladké mouky
140 g másla nebo Hery
30 g moučkového cukru
50 g oloupaných mletých mandlí
1 žloutek
1 kypřící prášek
2 lžíce rumu
vanilkový cukr na obalování
Mandlové rohlíčky – recept
Máslo, cukr, žloutek a jemně namleté oloupané mandle utřeme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
Z těsta pak uděláme váleček, ze kterého odkrojujeme stejné kousky (záleží na tom, jak veliké rohlíčky chceme), z nichž pak tvarujeme mandlové rohlíčky. Ty klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v troubě vyhřáté asi na 190° C dorůžova.
Mezitím si v hrníčku smícháme trošku vlažné vody s rumem a pokropíme jím ještě teplé rohlíčky, které hned nato obalujeme ve vanilkovém cukru.