Domácí voňavá dobrota je nejlepší!
1 kg malinového protlaku
600 g cukru
prášek do marmelád
3 g kyseliny citrónové
Malinová marmeláda – recept
Maliny bez podlití vodou rozvaříme a propasírujeme. Takto získaný protlak odvážíme. Na 1 kg protlaku přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a prudce vaříme 15 minut.
Za stálého varu přidáme prášek do marmelád s trochou cukru a za několik minut i zbytek cukru. Současně přidáme kyselinu citrńovou (nebo citrónovou šťávu) a dohotovíme do patřičné hustoty.
Poté plníme ještě horké do připravených sklenic, ihned je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Malinová marmeláda je vhodná na palačinky, do buchet a koláčů, na cukroví a všude tam, kde nám bude chutnat!