Kuřecí řízky „smažené“ v troubě

Rádi byste si dali smažený řízek, ale nemůžete jej
Zkuste si podle tohoto receptu připravit chutný, šťavnatý a přitom dietně připravený kuřecí řízek.

4 velké (nebo 8 malých) kuřecích řízků
1 hrnek podmáslí (nebo kefíru, jogurtu, biokysu)
4 stroužky česneku
2 lžičky chilli omáčky
sůl, pepř mletý
strouhanka
olej na potření

Kuřecí řízky „smažené“ v troubě – recept

Větší kuřecí řízek můžeme upravit (seříznout) na 2 menší a řízky pak lehce naklepeme. V podmáslí (kefíru ev.j.) rozmícháme prolisovaný česnek, chilli omáčku, pepř a sůl a naklepané řízky do připravené směsi naložíme a nejlépe přes noc necháme v chladničce marinovat.
Troubu si předehřejeme na 200 – 220° C.
ňízky vyjmeme z marinády a obalíme ve strouhance a rozložíme je na mřížku v troubě. Potřeme je olejem a do spodní části trouby (pod mřížku dáme plech vyložený pečicím papírem – neznečistí se trouba).
Kuřecí řízky „smažené“ v troubě pečeme asi 5 minut, pak snížíme teplotu na 180° C a dopékáme ještě asi 15 minut.

Dobrou chuť!