Kuřecí prsa v marinádě

400 g kuřecích prsíček
2 – 3 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce piva
2 lžíce hořčice
snítku čerstvého rozmarýnu (může být i sušený)
sůl
olej na smažení
2 lžíce másla
1 – 2 lžičky hladké mouky

Kuřecí prsa v marinádě – recept

Omytá kuřecí prsa necháme okapat.
Do oleje přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici, pivo, špetku soli a nasekaný rozmarýn, všechno dobře promícháme a takto připravenou marinádu nalijeme na maso. Zakryjeme fólií a necháme přes noc odležet v lednici.
Další den pak kuřecí prsa vložíme na pánev s rozehřátým olejem a po obou stranách je osmažíme.
Osmažené maso vyjmeme, na pánev přidáme zbytek marinády, máslo, lehce zaprášíme hladkou moukou a zalijeme asi 1,5 dl vody. Necháme chvíli provařit, pak přidáme kuřecí prsa a ještě asi 7 – 10 minut dusíme.

TIP

Chceme-li mít kuřecí prsa v marinádě pikantnější, můžeme použít hořčici Maille provensálskou nebo se zeleným pepřem. Jako přílohu zvolíme rýži.