Kuřecí hranolky se zelím a těstovinami

Velmi chutné, zdravé , rychlé, poměrně levné, v jedné nádobě a stačí pro celou rodinu!

2 kuřecí prsní řízky
1/4 menší hlávky bílého zelí
1 větší mrkev
1 menší pórek
olej
1 cibule
sůl
sójová omáčka
asi 200 g těstovin

Kuřecí hranolky se zelím a těstovinami – recept

Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájíme na hranolky nebo menší kostky. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu na oleji (nešetříme, budeme restovat pak i zeleninu) zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso , jemně osolíme a za častějšího promíchávání orestujeme (asi 10 minut).
Zelí nastrouháme na nudličky, mrkev na hrubším struhadle, pórek na kolečka a přidáme ke kuřecímu masu. Zalijeme sójovou omáčkou (asi 2 – 3 lžíce) podle chuti, promícháme a bez podlévání dusíme za stálého promíchávání poměrně krátkou dobu – asi 10 minut. Podle potřeby kuřecí maso se zeleninou přisolíme.
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, scedíme je (neproléváme vodou) a přimícháme k hotovému masu a kuřecí hranolky se zelím a těstovinami můžeme podávat.

TIP

Rychlé a znamenité jsou i instantní nudle, např. z čínských polévek.