Velmi chutné, zdravé , rychlé, poměrně levné, v jedné nádobě a stačí pro celou rodinu!
 2 kuřecí prsní řízky
 1/4 menší hlávky bílého zelí
 1 větší mrkev
 1 menší pórek
 olej
 1 cibule
 sůl
 sójová omáčka
 asi 200 g těstovin
Kuřecí hranolky se zelím a těstovinami – recept
 Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájíme na hranolky nebo menší kostky. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu na oleji (nešetříme, budeme restovat pak i zeleninu)  zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso , jemně osolíme a za častějšího promíchávání orestujeme (asi 10 minut).
 Zelí nastrouháme na nudličky, mrkev na hrubším struhadle,  pórek na kolečka a přidáme ke kuřecímu masu. Zalijeme sójovou omáčkou (asi 2 – 3 lžíce) podle chuti, promícháme a bez podlévání  dusíme za stálého promíchávání  poměrně krátkou dobu  – asi  10 minut. Podle potřeby kuřecí maso se zeleninou přisolíme.
 Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, scedíme je (neproléváme vodou) a přimícháme k hotovému masu a kuřecí hranolky se zelím a těstovinami můžeme podávat.
TIP
Rychlé a znamenité jsou i instantní nudle, např. z čínských polévek.