Krevety

10 až 15 větších krevet (na 2 – 3 porce)
2 dl bílého vína
pár stroužků česneku
sůl, pepř
sladkou mletou papriku
trochu olivového oleje nebo kousek másla

Krevety – recept

Tělíčka krevet nařízneme podélně tak, aby zůstal ocásek a obě půlky šly od sebe. Na pánev je naskládáme jednu vedle druhé do tvaru obrácené trojky. Přidáme víno a trochu drceného česneku, soli a pepře a pod pokličkou rychle na prudkém ohni dusíme. Na začátku nebo i na konci přípravy jemně posypeme sladkou paprikou. Průběžně kontrolujeme, aby se tekutina pod krevetami úplně nevypekla. Úplně nakonec přidáme kapku oleje nebo kousek másla, podlijeme ještě jednou trochou vína.
Krevety podáváme jako předkrm s francouzskou bagetou.

TIP

Krevety můžeme jindy připravit bez vína, pak krevety zakapeme citronovou šťávou a namísto mleté papriky přidáme nasekané zelené bylinky.