Králík pečený s bůčkem na česneku

1 králík
5 stroužků česneku
300 g bůčku
1 lžíce soli

Králík pečený s bůčkem na česneku – recept

Králíka rozporcujeme a odblaníme, omyjeme a osušíme. Jednotlivé porce ze všech stran potřeme česnekem rozetřeným se solí.
Bůček nakrájíme na silnější plátky a vyložíme jím dno pekáče a podlijeme trochou vody. Na tento základ položíme porce králíka, zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200° C. Po půl hodině snížíme teplotu trouby na 180° C a maso upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a maso často přeléváme vypečenou šťávou. Při dopékání maso odkryjeme a obracíme.

Králík pečený s bůčkem na česneku chutná zejména s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem, podávat jej samozřejmě můžeme také jen např. s vařenými bramborami a kompotem nebo salátem z čerstvé zeleniny.