Kokosky + foto




5 bílků
350 g moučkového cukru
200 g strouhaného kokosu
2 – 3 lžíce prosáté strouhanky

Kokosky – recept

Ve vyšším hrnci šleháme v pární lázni bílky, když začnou houstnout, přidáme moučkový cukr, zašleháváme až zhoustne, poté přidáme strouhaný kokos a jemně prosátou strouhanku.
Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžičkou hromádky vyšlehané směsi (tu udržujeme stále lehce nad párou) nepříliš blízko sebe , protože kokosky pečením mírně nabudou.
Kokosky pečeme zvolna v troubě předehřáté na 160°C až jsou světle růžové. Z plechu je sundáváme mírně zchladlé (až ztvrdnou, aby si zachovaly tvar).

Na kokosky můžete spotřebovat bílky, které vám zbyly po upečení jiných druhů cukroví. Kdo chce, může si kokosky přizdobit nepravidelným přelitím čokoládovou polevou.