Kapustové měšce plněné mletým masem

800 g mletého masa
1 vejce
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1 lžička sladké papriky
2 stroužky česneku
strouhanka na zahuštění
1 hlávka kapusty

Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené 3 minuty, pak je vyndáme a pečlivě osušíme.
Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu.
Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, shora pevně svažeme provázkem.
Měšce vaříme v páře nebo zapečeme v troubě.

TIP

Měšce můžeme servírovat jako samostatné jídlo s bramborovou kaší či vařenými brambory, zapečené pak např. s vekou, kečupem ap. i jako pohoštění. Zbude-li nám mleté maso, můžeme z nich po obalení ve strouhance usmažit ještě karbanátky.