Kakaová roláda se šlehačkou

4 větší vejce
80 g cukru (jemný písek nebo moučka)
20g kakaa
1 lžíce polohrubé mouky
máslo na pomazání pečicího
1 smetana ke šlehání 33%

Kakaová roláda se šlehačkou – recept

Ušleháme žloutky s cukrem a kakaem, přidáme lžíci mouky a opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný sníh.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme ještě předtím potřeli ztuhlým kouskem másla.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut.
Po vychladnutí namažeme vyšlehanou smetanou (šlehačkou), svineme do rolády a necháme v chladničce (nejlépe přes noc) ztuhnout.

Kakaová roláda se šlehačkou je velmi chutný, nadýchaný zákusek!