Jablečný flip

Horký jablečný flip přijde vymrzlé návštěvě vhod nejen na Nový rok!

2 jablka
2 lžíce rumu
1 lžíce krystalového cukru
trochu rybízové zavařeniny
plátky pomeranče na ozdobu

Jablečný flip – recept

Jablka nakrájíme i se slupkou a jádřincem na plátky, zalijeme vodou a vaříme do naprostého změknutí. Pak slijeme a vývar necháme vychladnout. Na 1 porci svaříme 2 lžíce rumu s 1 lžící cukru. Na dno větší sklenice dáme lžičku rybízové zavařeniny, přelijeme horkým rumem s cukrem a dolijeme vývarem.
Na okraj sklenice můžeme nasadit pro ozdobu naříznutý plátek pomeranče. Jablečný flip nemícháme, přiložíme však větší lžičku, aby si každý sám mohl nápoj zamíchat.

Jablečný flip vypadá velmi pěkně barevně a můžeme je po vynechání rumu podávat i dětem.