Výborná příloha k různě upraveným masům!
500 g čočky
několik sterilovaných sladkokyselých okurek (množství podle chuti)
1 větší cibule
olivový olej
sůl
oregano
Čočkový salát s kyselou okurkou – recept
Čočku propláchneme, mírně osolíme, přidáme oregano a dáme vařit – ale nerozvařit! Poté scedíme, vysypeme do větší mísy, přidáme 1 – 2 lžíce olivového oleje, hodně najemno nakrájenou cibuli a na malé kostičky pokrájené okurky, můžeme přidat i trochu laku z okurek ev. trochu octa, případně ještě dochutíme solí a pepřem (nemusí být).
Čočkový salát se sladkokyselou okurkou promícháme a necháme v chladu asi 2 hod. rozležet.
Podáváme s chlebem nebo pečivem, ale i jako samostatnou přílohu k masu.
TIP
Cibuli a nakládané okurky můžeme namísto krájení rozmixovat.