Jablečná roláda

Rychlá, jednoduchá, osvěžující….. mňam!!

4 vejce
180 g mletého cukru
7 lžíc hladké mouky
jablka
trochu mletého a skořicového cukru na posypání
alobal + olej na jeho potření

Jablečná roláda – recept

Plech vyložíme alobalem, který lehce přetřeme olejem, na něj nastrouháme jablka a posypeme je trochou mletého a skořicového cukru.
V míse ušleháme celá vejce s cukrem a přidáváme (zašleháváme) mouku. Ušlehaným těstem pak zalijeme jablka.

Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, až se nám vytvoří na těstě tenká „kůrčička“. Po upečení přiložíme na plech pečicí papír a vyklopíme roládu i s pečicím papírem na vál (jablka budou nahoře). Odstraníme alobal a ještě mírně teplé srolujeme do rolády.

Po vychladnutí krájíme na zhruba 1,5 – 2 cm rolády, které můžeme podávat jen tak – jsou výborné, svěží, opravdu moc chutné. Pro slavnostnější příležitost může být jablečná roláda přizdobena šlehačkou s malým kouskem ovoce, např. jahoda, malina, ostružina ap. Chutná a vypadá znamenitě!