Indická kuřecí prsíčka nepálivá + foto postup


Indická kuřecí prsíčka nepálivá
2 kuřecí prsíčka

kapie

mladá cibulka

žampiony 100g

olivový olej, sůl

římský kmín

hořčičné semínko

chutney (čatní)

Indická kuřecí prsíčka nepálivá – recept

Rozdrtíme si najemno 3 kávové lžíce hořčičného semínka a 1 lžíci římského kmínu.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Koření okamžitě zavoní po čerstvých citrónech. Přidáme 4-5 polévkových lžic olivového oleje.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Dva kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostičky asi tak 2 x 2 cm. Maso osolíme a důkladně promícháme s kořením s olejem a necháme alespoň hodinu odstát v chladu.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Než se nám maso rozleží, připravíme si zeleninu. Nadrobno nakrájíme jednu mladou zelenou cibulku. Na menší kousky – nudličky nakrájíme červenou papriku.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Asi 100 g žampiónů nakrájíme na plátky. Jakmile se nám maso rozleželo, rozpálíme pánev a maso zprudka opečeme. Asi tak 3 minutky.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Jakmile se maso trochu zatáhne (zesvětlá) přisypeme cibulku a papriku. Vše promícháme a restujeme asi další 3 minutky.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Přidáme nakrájené žampiony a dále restujeme. Jakmile žampiony pustí šťávu – asi po 2-3 minutách, přidáme 2-3 kávové lžičky Hot & Sweet Mango Chutney

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Vše pořádně promícháme a necháme ještě asi 2 minutky probublat na mírném ohni. A máme hotovo.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Podáváme s rýží, nudlemi … nebo jen tak v misce jako vynikající předkrm. Nebojme se „českého prvku“ a ozdobme třeba čerstvě usekanou pažitkou.

 

Indická kuřecí prsíčka nepálivá

Originál koření na indickou kuchyni najdete za příznivé ceny na internetu – originální potraviny a koření pro mezinárodní kuchyni – Japonsko & Indie.