2 kuřecí prsíčka
kapie
mladá cibulka
žampiony 100g
olivový olej, sůl
římský kmín
hořčičné semínko
chutney (čatní)
Indická kuřecí prsíčka nepálivá – recept
Rozdrtíme si najemno 3 kávové lžíce hořčičného semínka a 1 lžíci římského kmínu.
Koření okamžitě zavoní po čerstvých citrónech. Přidáme 4-5 polévkových lžic olivového oleje.
Dva kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostičky asi tak 2 x 2 cm. Maso osolíme a důkladně promícháme s kořením s olejem a necháme alespoň hodinu odstát v chladu.
Než se nám maso rozleží, připravíme si zeleninu. Nadrobno nakrájíme jednu mladou zelenou cibulku. Na menší kousky – nudličky nakrájíme červenou papriku.
Asi 100 g žampiónů nakrájíme na plátky. Jakmile se nám maso rozleželo, rozpálíme pánev a maso zprudka opečeme. Asi tak 3 minutky.
Jakmile se maso trochu zatáhne (zesvětlá) přisypeme cibulku a papriku. Vše promícháme a restujeme asi další 3 minutky.
Přidáme nakrájené žampiony a dále restujeme. Jakmile žampiony pustí šťávu – asi po 2-3 minutách, přidáme 2-3 kávové lžičky Hot & Sweet Mango Chutney
Vše pořádně promícháme a necháme ještě asi 2 minutky probublat na mírném ohni. A máme hotovo.
Podáváme s rýží, nudlemi … nebo jen tak v misce jako vynikající předkrm. Nebojme se „českého prvku“ a ozdobme třeba čerstvě usekanou pažitkou.
Originál koření na indickou kuchyni najdete za příznivé ceny na internetu – originální potraviny a koření pro mezinárodní kuchyni – Japonsko & Indie.