Hovězí plátky na víně

4 plátky hovězího masa
1 lžíce citrónové šťávy
20 g mrkve
20 g celeru
20 g petržele
20g cibule
20 g rajského protlaku
100 ml červeného víno
1 bobkový list
4kuličky pepře nového koření
mletý pepř, cukr, olej, sůl

Hovězí plátky nařízněte po obvodu, naklepejte a opepřete. Na oleji osmažte cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte plátky masa a krátce poduste. Potom k masu přidejte rajský protlak, červené víno, citrónovou šťávu, bobkový list, celý pepř, nové koření a duste doměkka. Maso vyjměte, omáčku prolisujte a oslaďte podle chuti. Plátky masa podávejte přelité omáčkou.

Vhodnou přílohou je bramborový knedlík a dušené červené zelí.