Gulášová polévka zase jinak

25 dkg hovězího masa

10 dkg vepřového masa

sůl, pepř, kmín

5 dkg másla

3 dkg cibule

5 dkg hladké mouky

8 dkg kořenové zeleniny

25 dkg brambor

2 rajčata nebo lžíce rajského protlaku

Gulášová polévka zase jinak – recept

Obě masa opláchneme, nakrájíme na kostičky a osolíme. V kastrole na rozpáleném másle do růžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, oloupaná rajčata a chvíli dusíme. Poté zaprášíme moukou, zamícháme, podusíme, zalijeme vývarem z kořenové zeleniny a maso udusíme do měkka.
Mezitím dáme do jiného hrnce vařit na kostičky nakrájené syrové brambory, celý kmín, trošku mletého pepře a špetku soli. Jakmile nakrájené brambory s kořením začnou vařit, přidáme k nim udušené maso a vaříme společně tak dlouho, až jsou brambory měkké.

Hotová gulášová polévka zase jinak může být podávána i jako samostatné jídlo s chlebem nebo s pečivem.